woensdag 17 juni 2015

Excursie op de Wildwallen

Ga zondag 21 juni om 13.00 uur mee met deze bijzondere excursie door de Wildwallen.

Toen het gebied in 1970 werd aangelegd werd dit gedaan om verschillende soorten bomen in de singels uit te proberen. Inmiddels is het een divers natuurgebied wat bestaat uit stukken bomen en struiken met daartussen kleinschalige graslandjes en onder andere een plas aangesloten op het kanaal. In het gebied grazen sinds zo’n twee jaar ook paarden en koeien.

Vanaf 13:00 uur bent u van harte welkom bij de ingang van het gebied aan de Kuilweg in gemeente Dronten. (Het gebied ligt aansluitend aan het Larserbos en de Rietweg, tussen Larservaart, Kuilweg en Kuiltocht.)

Daar zal Hereford-koeien-boer Marc van Telgen, samen met Rini van der Weele van Het Flevo-landschap u alles  vertellen over de natuur in het gebied, de Herefords en waarom beide hier zo goed samen gaan. De Herefords zijn van (zorgboerderij) Hoeve Vredeveld, daar wordt ook het eigen rundvlees verkocht in de boerderijwinkel, aan de zeeasterweg tussen Dronten en Lelystad.

De excursie is geschikt voor iedereen die een wandeling kan maken, ook voor kinderen. Neem gerust uw verrekijker en eventueel laarzen mee. Opgeven is niet nodig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten