vrijdag 6 juli 2012

Nieuwe koeien en kalfjes!

Gistermiddag is er opnieuw een kalfje geboren op de boerderij! Emma heeft een mooi stiertje op de wereld gezet! We zoeken dus stiernamen die beginnen met de E. Leuke namen zijn altijd welkom!

Een foto van de kleine:In de afgelopen tijd is ons koeienbestand ook uitgebreid met een koeienkalfje dat niet op onze boerderij geboren is. Deze belgische blauwe is geboren op een melkvee bedrijf maar was te klein en een beetje ziek. Ze kon daarom niet op het bedrijf blijven. Wij hebben de ruimte, tijd en kennis om dit kleine kalfje op te laten knappen en doen dat dus ook! We verwachten dat het kalfje de komende tijd nog wat aandacht en zorg nodig heeft, maar hopen dat ze daarna weer helemaal gezond is!


Verder kunnen staan in onze stal nog een aantal jonge dieren die aangekocht zijn van andere boerderijen. Door regelmatig 'vers bloed' aan te kopen kunnen wij onze groep koeien gezond houden en kunnen we ook in de toekomst gezonde kalfjes verwachten. Onder onze nieuwe aanwinsten bevindt zich ook een stiertje met hoorns! Iedereen mag natuurlijk altijd komen kijken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten